30 Ιουν 2014

Οι Έλληνες εφοπλιστές έβαλαν ρότα για Ντουμπάι

Επί ποδός βρίσκεται ο ελληνικός εφοπλισμός τον τελευταίο χρόνο και ο λόγος είναι το ασταθές πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση και το οποίο κάποιοι παρομοιάζουν με κινούμενη άμμο. Ο έντονος προβληματισμός που επικρατεί στα επιτελεία των εταιρειών έχει οδηγήσει στην εκπόνηση πλάνων για μεταφορά δραστηριοτήτων εκτός Ελλάδας.

Προβληματική η κινεζική χρηματοδότηση της ναυτιλίας







 Η επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού στην Αθήνα, την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσε επενδυτικό ενθουσιασμό. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και των συμφωνιών που υπεγράφησαν ήταν και εκείνες που αφορούσαν την χρηματοδότηση της ελληνικής ναυτιλίας από κινεζικά τραπεζικά ιδρύματα.

Στην... Formula1 των θαλασσών η Volvo

Στις 4 Οκτωβρίου του 2014 ξεκινά η φετινή έκδοση του κορυφαίου ιστιοπλοϊκού μαραθώνιου, του Volvo Ocean Race...

29 Ιουν 2014

Γνώμη: Το λιμάνι και το μέλλον του


Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική»
Μεταξύ των φορέων του Πειραιά που αντιτίθενται στην ολική παραχώρηση του ΟΛΠ μέσω της πώλησης του 67% των μετοχών του, αξιοσημείωτη είναι η παρουσία εκείνων που επιθυμούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού.

28 Ιουν 2014

Θαλασσοπόροι έφεραν το νεολιθικό πολιτισμό στην Ευρώπη

Γενετικοί δείκτες σε σύγχρονους πληθυσμούς δίνουν στοιχεία για τις προϊστορικές μεταναστεύσεις του ανθρώπου - Οι νεολιθικοί μετανάστες εμφανίστηκαν στην περιοχή της Συρίας και της Παλαιστίνης, στη συνέχεια μετανάστευσαν από την Ανατολία στην κεντρική Τουρκία και διά μέσου των Δωδεκανήσων και της Κρήτης έφτασαν στην Λακωνία.

Blog: Η ιστιοπλοία εκπέμπει sos



Σε αναστολή δραστηριότητας της κατηγορίας FINN προχώρησε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά  λόγω αδυναμίας υποστήριξής  της, οικονομικά και υλικά. Η απόφαση ελήφθη την περασμένη Τετάρτη σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και αποτελεί είδηση για τον χώρο της ιστιοπλοίας. 

Αντίστροφη μέτρηση για την επετειακή «Cyclades Regatta 2014»





Δύο μέρες απομένουν για την εκκίνηση του εορταστικού 20ου Διεθνή Ιστιοπλοϊκού Αγώνα  «Cyclades Regatta 2014».



Ο αγώνας που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας θα διεξαχθεί από 28 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου με τις ίδιες διαδρομές που ακολούθησε όταν ξεκίνησε το 1995, δηλαδή Φάληρο - Φοίνικας Σύρου - Μήλος - Σέριφος - Βουλιαγμένη. Ο αγώνας τελείτε με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Αθλοθέτης είναι η Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αθήνας.

27 Ιουν 2014

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για τον τουρισμό που κατατέθηκε στη Βουλή

Η ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και η επίλυση χρόνιων ζητημάτων που ταλάνιζαν τον τουριστικό κλάδο είναι ο κύριος στόχος του νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις», που κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Alpha Bank: Σχεδιάζει τιτλοποίηση ναυτιλιακών δανείων 1 δισ. ευρώ για να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ

Να προχωρήσει στην τιτλοποίηση ναυτιλιακών δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ αυτό το καλοκαίρι, με στόχο να αντλήσει περίπου 500 εκατ. ευρώ, σκοπεύει η Alpha Bank, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Το Βιετνάμ ζήτησε από τον ΟΛΠ συνεργασία και τεχνογνωσία σε θέματα λιμενικής πολιτικής



Με τον Πρέσβη του Vietnam κ. Binh Vu συναντήθηκε η διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. μετά από αίτημα της Πρεσβείας, στα πλαίσια της συνεργασίας που ξεκίνησε με αφορμή τα Ποσειδώνια 2014.

Attica Group: Αποφάσεις τακτικής Γ.Σ.





Η Attica AE Συμμετοχών (εφεξής η Εταιρεία) ανακοινώνει ότι την 26η Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου μετόχων εκπροσωπούντων 171.373.286 Μετοχές, ήτοι ποσοστό 89,42% επί του συνόλου 191.660.320 κοινών ονομαστικών μετοχών.

Μήνυμα του γ.γ. της ΠΝΟ για την Ημέρα του Ναυτικού




"Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας του Ναυτικού, θέλω κι εγώ από την πλευρά μου να διατυπώσω μερικές σκέψεις, καταθέτοντας συγχρόνως τον προβληματισμό μου για θέματα που απασχολούν τους Έλληνες ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους.

H δραστηριότητα στις διαλύσεις κινήθηκε σε επίπεδα καλύτερα του αναμενόμενου

Παραδόξως, ενώ βρισκόμαστε πια εν μέσω της περιόδου των μουσώνων και οι τιμές έχουν αρχίσει
να δέχονται πιέσεις, η δραστηριότητα στις διαλύσεις κινήθηκε σε επίπεδα καλύτερα του
αναμενόμενου.

Εντεινόμενος κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη

Ανάλυση
G.Moundreas SA

Το φλέγον θέμα στην Ευρωζώνη συνεχίζει να είναι ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού ή στην
καλύτερη περίπτωση η μακρά διάρκεια χαμηλού πληθωρισμού, που όπως επίμονα έχουμε επισημάνει
θα έχει ακριβώς τις ίδιες αρνητικές συνέπειες στην Ευρωζώνη και ιδιαίτερα στις οικονομίες του
Νότου. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία ο πληθωρισμός τον Μάιο υποχώρησε στο
0,5% από 0,7% τον Απρίλιο με τρεις χώρες να βρίσκονται ήδη σε κατάσταση αποπληθωρισμού.

26 Ιουν 2014

Aegean Regatta 2014: Ανοίγει τα πανιά της- Δείτε το Promo Video




Για 14η συνεχόμενη χρονιά η Aegean Regatta, ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης, θα ανοίξει τα πανιά της στα γαλανά νερά του Αιγαίου για ένα μαγευτικό ταξίδι από τις 16 έως τις 23 Αυγούστου 2014.

Άσκηση – γυμνάσιο ευρείας κλίμακος στο κρουαζιερόπλοιο LOUIS OLYMPIA


Την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014  θα πραγματοποιηθεί άσκηση – γυμνάσιο ευρείας κλίμακος στο κρουαζιερόπλοιο LOUIS OLYMPIA, το οποίο θα βρίσκεται στον λιμένα Ρόδου. Το γυμνάσιο γίνεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Οικεία Διεθνή Σύμβαση «περί ασφαλείας ανθρωπίνης ζωής στην θάλασσα» με σκοπό την ετοιμότητα όλων των Φορέων και Υπηρεσιών που παρέχουν βοήθεια σε κινδυνεύοντες στη θάλασσα.

ΟΛΘ: Στην καρδιά του λιμανιού μεταφέρονται προσωπικό και μηχανήματα







Σε ένα σημαντικό βήμα λειτουργικής αναβάθμιση και περιβαλλοντικής λειτουργίας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης προχώρησε η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ.
Πρόκειται για την μετεγκατάσταση των οχημάτων, των συνεργείων επισκευών, των χώρων προσωπικού, των αποθηκών υλικών και του πρατηρίου καυσίμων που εξυπηρετούν τον Συμβατικό Λιμένα, στην Αποθήκη 27, που βρίσκεται στην «καρδιά» του παραγωγικού τμήματος του λιμένος.

Ναυλαγορά: Δεν σπάει με τίποτα το φράγμα των 1.000 μονάδων






Από όνειρο σε ουτοπία κινδυνεύει να μετατραπεί το σπάσιμο των 1.000 μονάδων της ναυλαγοράς. Χθες έκλεισε στις 846 μονάδες με πτώση κατά 21 μονάδες. Από την Πρωτομαγιά ο δείκτης δεν έχει καταφέρει να σπάσει ουσιαστικά τo ψυχολογικό αυτό  όριο  με εξαίρεση τη  10η  Ιουνίου που βρέθηκε στις 1.004. Έχει εισέλθει σε μία παράλληλη κίνηση με διακυμάνσεις μεταξύ των 858 και των 999 μονάδων.

Επιλεκτικά τα Private Equity Funds στις επενδύσεις τους στη ναυτιλία

Η διάθεση  όρεξη των Private Equity Funds να επενδύσουν στην ναυτιλία το τελευταίο
διάστημα, εκμεταλλευόμενα την πτώση της αγοράς και τις χαμηλές τιμές των πλοίων  είναι αρκετά επιλεκτική και ειδικά  με ποιους θα συνεργαστούν.

Μειωμένη η δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών

Μειωμένη ήταν  η δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών για την εβδομάδα που πέρασε.
Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:
✏ Στα Panamax, το ‘ABYO JENNIFER’ και το ‘ABYU NATALIE’ 75.473 DWT (1996 – Ficantieri)
πουλήθηκαν en bloc περίπου στα $ 13,5 εκ.

Η προτίμηση των ναυλωτών θα είναι υπέρ των ECO πλοίων

Για το αν η πληθώρα των παραγγελιών σε ECO πλοία θα επηρεάσει αρνητικά τα έσοδα των μη ECO πλοίων και θα μειώσει και το «προσδόκιμο ζωής» τους,  οικονομικοί αναλυτές  ότι αναμφισβήτητα τα νέας τεχνολογίας πλοία έχουν πλεονέκτημα αλλά τα παλαιότερα έχουν και αυτά την αγορά τους, ενώ η διαφορά μεταξύ των γίνεται πιο εμφανής σε περιόδους όπου τα έσοδα των πλοίων είναι χαμηλά και σε αυτή την περίπτωση η προτίμηση των ναυλωτών θα είναι υπέρ των ECO.

25 Ιουν 2014

Ο Πίτερ Λιβανός ενισχύει τον στόλο της GasLog

Ενισχύει τον στόλο της, η εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά, GasLog, του Πίτερ Λιβανού.
Πιο συγκεκριμένα, υπέγραψε συμβόλαια για τη ναυπήγηση δύο πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου, χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων το καθένα, τα οποία θα παραδοθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2017, ενώ υπάρχει προπτική και για άλλα δύο.

Ποιοι είναι οι Έλληνες εφοπλιστές με τις μεγαλύτερες μερισματικές αποδόσεις

Μερισματικές αποδόσεις που φθάνουν ως το 10% προσφέρουν οι ναυτιλιακές εταιρείες σε μία περίοδο κατά την οποία η αγορά δέχεται σημαντικές πιέσεις. 

Για ασύμμετρες αντιδράσεις από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα λόγω του Πειραιά προειδοποιεί ο Γ. Γράτσος

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα και ειδικότερα ο Πειραιάς μπορεί να εξελιχθεί  όχι μόνο ως ναυτιλιακό  αλλά και ως επιχειρηματικό και οικονομικό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου προσελκύοντας κατάλληλες εταιρείες και επενδύσεις με σταθερό, φιλικό και ανταγωνιστικό λειτουργικό και φορολογικό σύστημα που θα αποφέρει πολλά και ποικίλα οφέλη εξέφρασε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Γράτσος.

Στο στόχαστρο των Γερμανών παραμένει ο ελληνικός εφοπλισμός






Οι Έλληνες πλοιοκτήτες συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο  των Γερμανών όσο αφορά τον τρόπο που φορολογούνται. Το γερμανικό περιοδικό Spiegel επανήλθες το θέμα με αφορμή  τις πολλές παραγγελίες για ναυπηγήσεις πλοίων που δίνουν οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες.
Μάλιστα υπάρχουν και δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρου Βενιάμη ο οποίος υπογραμμίζει ότι  “τα χρήματα προέρχονται από τις δικές μας τσέπες.”

«Όραμα ετών για το ΝΕΕ να γίνει κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου ο Περαιάς»






Άρθρο

Γ.Γράτσου

Προέδρου Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά



Την Παρασκευή 20/6/2014 ο Πρωθυπουργός της Κίνας, ΛΙ ΚΕΤΣΙΑΓΚ και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ANTΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ στον Πειραιά πάτησαν συμβολικά το πράσινο κουμπί και εκκίνησε ο 1Ος  συρμός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με εμπορευματοκιβώτια, ένα  όραμα τουλάχιστον 15ετίας του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΝΕΕ).

24 Ιουν 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος



Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο, απέστειλαν εκ μέρους του Προέδρου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι Θοδωρής Δρίτσας Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών & Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και Νίκος Συρμαλένιος, Βουλευτής Κυκλάδων & Υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εξάρθρωση του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Απερρίφθησαν οι προσφυγές ναυτιλιακών εταιρειών κατά της έκτακτης εισφοράς







Τις προσφυγές τριών εταιρειών της επιβατηγού ναυτιλίας οι οποίες είχαν  προσφύγει κατά της έκτακτης εισφοράς που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση στα νομικά πρόσωπα το 2010 απέρριψε το  Διοικητικό Εφετείο Πειραιά.

Ίδρυμα Ευγενίδου: Δωρεά 500 χιλ. ευρώ για την ανακατασκευή Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων

Τελετή δωρεάς ποσού και υπογραφή της σχετικής σύμβασης για την ανακατασκευή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων πραγματοποιήθηκε, σήμερα, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη.

H ναυλαγορά καταρρέει αλλά η ναυτιλιακή κοινότητα αισιοδοξεί!

Στις 886 μονάδες έκλεισε χθες ο δείκτης  Baltic καταδεικνύοντας ότι  τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα δεν ακολούθησε την θετική πορεία που είχε την ίδια περίοδο του 2013. Πάντως οι εκτιμήσεις ότι το τελευταίο τετράμηνο του χρόνου ο δείκτης θα παρουσιάσει θετική πορεία συνεχίζουν και εκφράζουν την γενικότερη πεποίθηση της ναυτιλιακής κοινότητας κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται αν το εννοούν ή βλέπουν οράματα!

Οι μουσώνες επηρρεάζουν τις διαλύσεις πλοίων

Με τους μουσώνες να έχουν κάνει την εμφάνιση τους, τις αρνητικές εξελίξεις από τους νέους
προϋπολογισμούς στο Πακιστάν και στο Μπαγκλαντές, την πτώση των τιμών του σιδήρου και την
διολίσθηση της ρουπίας, είναι φυσικό επακόλουθο και η πορεία των διαλύσεων να έχει εισέλθει σε
διορθωτική πορεία, με τους End Buyers να είναι επιφυλακτικοί και να απέχουν από την αγορά και
τους Cash Buyers να βρίσκονται για άλλη μία φορά σε δύσκολη θέση δημιουργώντας έτσι πάλι
σενάρια επαναδιαπραγματεύσεων με τους πλοιοκτήτες.

Κίνα: Οι τράπεζες έπεσαν θύματα απάτης εγκρίνοντας δάνεια έναντι εμπορευμάτων

Στην Κίνα, συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με τις εισαγωγές προϊόντων Αλουμινίου
και Χαλκού, καθώς εξετάζονται αρκετές περιπτώσεις όπου οι τράπεζες έπεσαν θύματα απάτης
εγκρίνοντας δάνεια έναντι εμπορευμάτων (Commodity Finance) όπου σαν απόδειξη τίτλου
ιδιοκτησίας του εμπορεύματος αρκούσε απλά και μόνο ένα έγγραφο από την αποθήκη, έχοντας όμως
έτσι σαν αποτέλεσμα κάποιοι επιτήδειοι να εκδώσουν διπλούς και τριπλούς τίτλους ιδιοκτησίας του
ιδίου φορτίου.

Σύσκεψη για την προστασία των θαλασσίων θηλαστικών

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, συναντήθηκε με τον Αμερικανό εμπειρογνώμονα θαλασσίων θηλαστικών, Ric O’ Barry. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, Κώστας Τριάντης.

23 Ιουν 2014

Κρουαζιέρα: Σχεδόν τετραπλασιάστηκαν οι αφιξοαναχωρήσεις επιβατών στον Πειραιά





       

           “Ο ΟΛΠ  παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με διεθνείς πιστοποιήσεις σε κάθε είδους και μεγέθους κρουαζιερόπλοια. Ήδη σήμερα στο λιμάνι εξυπηρετούνται ταυτόχρονα με τα άλλα, δύο από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου μήκους 330 μ." τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ, Γιώργος Ανωμερίτης με αφορμή τον κατάπλου στον Πειραιά του κρουαζιερόπλοιου  του “REGAL PRINCESS” στον Πειραιά. 

ΟΛΠ: Τίμησε την εταιρεία INCHCAPE SHIPPING SERVICES, που εκπροσωπεί την PRINCESS




Το νεώτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, το “REGAL PRINCESS”, υποδέχθηκαν και επισήμως στο λιμάνι του Πειραιά η Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. και φορείς της ναυτιλίας.

Θ.Κόντες: "Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας επιδιώκει την καλύτερη εξυπηρέτηση των κρουαζιεροπλοίων"




Η ΕΕΚΦΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
"Ο Πρόεδρος της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες, με την ευκαιρία επισκέψεως στον λιμένα Πειραιά του νεότευκτου και πολυτελούς κρουαζιεροπλοίου Regal Princess, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Πλοίαρχο και

"Να εξασφαλιστεί η πλήρης ισοτιμία, για όσους νέους επιθυμούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στις ΑΕΝ"




Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ    κ. Θοδωρής Δρίτσας, την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, απέστειλε Επιστολή προς τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, Υγείας και Ναυτιλίας & Αιγαίου, σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι σπουδαστές στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), για να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Το κρουαζιερόπλοιο "Regal Princess" στον Πειραιά (PHOTOS)

Στο λιμάνι του Πειραιά έδεσε το Regal Princess, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου.
Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου

Μαρινάκης: «Έτσι θα ταράξουμε τα νερά του Πειραιά…»

Τα σχέδια της νέας δημοτικής αρχής στον Πειραιά ανέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης - Ποιες οι προτεραιότητες, η σύγκριση με τη Νέα Υόρκη, η αξιοποίηση του λιμανιού και η αγάπη για τον Ολυμπιακό

Τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής του Πειραιά στην οποία θα συμμετέχει και ο ίδιος ως σύμβουλος ανέλυσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο Fortune.

Στο λιμάνι της Σούδας πολυτελές κρουαζιερόπλοιο με περίπου 700 επιβάτες

Ρότα για το λιμάνι της Σούδας χάραξε η εταιρεία κρουαζιερόπλοιων, η «Oceania Cruises» με τον κατάπλο, το πρωί του πολυτελούς «Oceania Insignia». Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 692 επιβάτες και 399 άτομα πλήρωμα, κατέφθασε στη Σούδα, προερχόμενο από το Ναύπλιο και το απόγευμα θα αναχωρήσει με προορισμό την Κω.

22 Ιουν 2014

Eugen Maersk: Η άφιξη του μεγαλύτερο πλοίου που έχει έρθει πότε στον Πειραιά (βίντεο)

Δείτε την άφιξη του δανέζικου Eugen Maersk, του μεγαλύτερου πλοίου  που έχει έρθει στον Πειραιά και ενός από τα μεγαλύτερα στον κόσμο με 397 μετρά μήκος.

Τζίρος 39,4 δισ. ευρώ για την κρουαζιέρα στην Ευρώπη

Βασικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το 2013 από CLIA Ευρώπης για την κρουαζιέρα( Η Cruise Lines International Association (CLIA) είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο εμπορική ένωση για τον κλάδο της κρουαζιέρας με εκπροσώπηση στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και Αυστραλία.):

21 Ιουν 2014

Σαμαράς: Η Κρήτη θα «βουλιάξει» από κινέζους τουρίστες

Στη Μεγαλόνησο συνεχίζει την επίσημη επισκεψή του στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Κίνας

Το μήνυμα ότι τα επόμενα χρόνια η Κρήτη θα αποτελέσει από τις βασικές επιλογές των Κινέζων τουριστών έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την επίσκεψή του με τον κινέζο ομόλογό του στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Μειώθηκε κατά 2,4% η δύναμη του εμπορικού στόλου


Μείωση 2,4% παρουσίασε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, έναντι μείωσης 3,5% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Απόλυτα επιτυχημένο το 1ο Corfu Classic Yacht Race





Το Corfu Classic Yacht Race 2014 διεξήχθη στην κοσμοπολίτικη Κέρκυρα, 12 με 14 Ιουνίου, θέτοντας πολύ ψηλά τον πήχη για τις διοργανώσεις που σίγουρα θα ακολουθήσουν!

Ο πρώτος Αγώνας Κλασσικών Σκαφών της Κέρκυρας διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία και τις υψηλότερες των προδιαγραφών από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας (Ι.Ο.Κ.) με τη στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.) και προσέλκυσε σημαντικά σκάφη από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και πλήθος θεατών.

20 Ιουν 2014

Μινωϊκές Γραμμές: Αποτελέσματα ψηφοφορίας της Γενικής Συνέλευσης




Η Εταιρεία «ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία» ανακοινώνει ότι κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, της 20ης Ιουνίου 2014, συμμετείχαν αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 102.025.228 μετοχές 95,368% επί συνόλου 106.980.050 κοινών ονομαστικών μετοχών και ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις :

Smart Ticket: Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία της Hellenic Seaways

H  νέα ηλεκτρονική υπηρεσία της Hellenic Seaways, Smart Ticket, που δημιούργησε η εταιρεία στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης και εξέλιξης, με γνώμονα την καινοτομία και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του επιβατικού κοινού παρουσιάστηκε σήμερα.

HSW: Νέα δρομολόγια προς Ηρακλειά-Σχοινούσα-Σίφνο-Κίμωλο- Μήλο και Φολέγανδρο




Στη  φετινή δυναμική παρουσία της Hellenic Seaways στο Αιγαίο με νέα δρομολόγια  αναφέρθηκε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κος Αντώνης Αγαπητός. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο δρομολόγιο για Ηρακλειά και Σχοινούσα, με το Flyingcat 4 από Ραφήνα και  στη νέα γραμμή του Flyingcat 3 που θα ξεκινά από Πειραιά  από τις 4 Ιουλίου 2014, για Σίφνο, Κίμωλο, Μήλο και Φολέγανδρο καθώς και στο δρομολόγιο για Κουφονήσι και Αμοργό που συνεχίζεται από πέρσι.  

Επανεξελέγη πρόεδρος του Committee o Χαρ.Φαφαλιός


Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Co-operation Committee) επανεξελέγη ο   κ. Χαράλαμπος Φαφαλιός στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες 19/6 στο Λονδίνο.
Το νέο συμβούλιο του Committee έχει ως εξής:

«Ο κ. Αντώνης Σαμαράς εδώ και 14 μήνες… μοιράζει (ανύπαρκτες) θέσεις εργασίας, στο λιμάνι του Πειραιά»


Ανακοίνωση Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ


«Για μια ακόμα φορά, τέταρτη μέσα σε 14 μήνες, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αυτή τη φορά μαζί με τον Κινέζο Πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, για να πανηγυρίσει την «εντυπωσιακή αύξηση των εμπορευματικών όγκων» και να μοιράσει μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας.

ΟΜΥΛΕ: "Κακόγουστη προπαγάνδα υπέρ της COSCO..."

Η ΟΜΥΛΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Κίνας και του Έλληνα Πρωθυπουργού, για μια ακόμη φορά, μετατράπηκε σε μια κακόγουστη προπαγάνδα υπέρ της COSCO και σε βάρος των δημοσίων συμφερόντων στο μεγάλο Λιμάνι του Πειραιά.

Λι Κετσιάνγκ: «Θα κάνουμε τον Πειραιά από τα πιο ανταγωνιστικά λιμάνια στον κόσμο»

«Δημιουργούνται δυνατότητες για την επόμενη γενιά σημαντικών επενδύσεων» είπε ο Αντώνης Σαμαράς - Νωρίτερα επισκέφθηκαν την Ακρόπολη όπου συνομίλησαν και φωτογραφήθηκαν με τουρίστες 

Τις εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο κινέζος ομόλογός του κ. Λι Κειτσιάνγκ.Οι δύο πρωθυπουργοί εγκαινίασαν το τραίνο το οποίο θα μεταφέρει τα εμπορευματοκιβώτια με τα κινέζικα προιόντα από τις εγκαταστάσεις της Cosco μέσω του δικτύου του ΟΣΕ στην ενδοχώρα της Ευρώπης.