3 Ιουν 2014

Γ. Οικονόμου: Αυξημένα EBITDA με ζημιές στα αποτελέσματα α' τριμήνου

Καθαρές ζημιές ύψους 34,6 εκατ. δολαρίων παρουσίασε το α' τρίμηνο του έτους, ο διεθνής πάροχος υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς ξηρού φορτίου και πετρελαίου,  Dryships Inc, του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου. Τα προσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν σε 201,2 εκατ. δολάρια έναντι 112 εκατ. δολ. το α' τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της Capital Link Shipping.

Σε ό,τι αφορά την Ocean Rig, διεθνή εργολάβο υπεράκτιων υπηρεσιών γεώτρησης, κατά το α' τρίμηνο ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 1,5 εκατ. δολ., ενώ τα προσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν σε 172,2 εκατ. δολ., έναντι 104,7 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.
Σημειώνεται ότι στις 8 Μαΐου, η Ocean Rig που ελέγχεται επίσης από τον ίδιο πλοιοκτήτη, ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο είχε λάβει απόφαση για μέρισμα 0,19 δολ/κοινή μετοχή, πληρωτέο στις 30 Μαΐου.
Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και CEO της Dryships, κ. Οικονόμου: “Εξακολουθούμε  να περιμένουμε μια βιώσιμη ανάκαμψη στις τιμές ναύλωσης από το β' τρίμηνο του 2014 και μετά”. Σε ό,,τι αφορά την Ocean Rig, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι “εξακολουθεί να κινείται εντός του επιχειρησιακού πλάνου. Ο μοντέρνος στόλος της, ο ισχυρός ισολογισμός και τα ανεκτέλεστα συμβόλαια ύψους 5 δισ. δολ. της επιτρέπουν να εφαρμόσει τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη ανακοινώσει για τη δημιουργία περαιτέρω αξίας, όπως έγινε με την πρόσφατη ανακοίνωση διανομής μερίσματος που είχε άμεσο θετικό αντίκτυπο στη Dryships”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.