10 Ιουν 2014

Capital:Χρήση φυσικού αερίου ως καυσίμου σε μεγάλα containetrships






Πρωτοπορεί  στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία είναι η εταιρεία Capital Ship Management Corporation συμφερόντων του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Πιο συγκεκριμένα,  η Capital, σε συνεργασία να τον βρετανικό νηογνώμονα  Lloyds Register  και τα κορεατικά ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering ( DSME), έχει  σε εξέλιξη ένα πρωτότυπο πρόγραμμα για την χρήση φυσικού αερίου  ως καυσίμου  από  τα μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 14.000  κουτιών (Ultra Large Container Ships).
Η μελέτη αυτή   ανοίγει νέους δρόμους στη ναυτιλιακή βιομηχανία και θα αποτελέσει  τον ακρογωνιαίο λίθο της  στρατηγικής ευρείας βιωσιμότητας που υποστηρίζεται από τον Lloyds Register.  
Η Capital Ship Management Corporation δίνει προτεραιότητα στην επιχειρηματική στρατηγική  η οποία εμπνέεται από  τις βασικές αρχές και τους στόχους  του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ( ΙΜΟ ) για τα Βιώσιμα Συστήματα Θαλασσίων Μεταφορών. Η Capital  έχει ενσωματώσει   στον τρόπο λειτουργίας της και  διαχείρισης  του στόλου της , όλα όσα  ορίζει ο ΙΜΟ.
Στην  ναυτιλιακή εταιρεία του Ευάγγελου Μαρινάκη  έχει συσταθεί μια ομάδα εργασίας για την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, σχεδίων  και διαδικασιών ώστε  να αναπτύξουν συστήματα για την επίτευξη βιωσιμότητας.  Προτεραιότητα έχει δοθεί στην προώθηση μιας νοοτροπίας ασφάλειας και σωστής περιβαλλοντικής διαχείρισης , καθώς και της εκπαίδευσης,  κατάρτισης και  στήριξης των ναυτικών.  
Επιπλέον , η στρατηγική της εταιρείας   στοχεύει  στη μείωση της   ενέργειας που απαιτείται για να λειτουργήσει ένα πλοίο και παράλληλα διερευνά  και αξιολογεί   τις δυνατότητες χρησιμοποίησης  των εναλλακτικών καυσίμων  για τα πλοία όπως είναι το  φυσικό αέριο.
 
« Πρέπει να κατανοήσουμε  και να αποκομίσουμε το μέγιστο όφελος από τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτομίες που μπορούν να καθοδηγήσουν το  σύνολο  των  εταιρικών μας επιδόσεων, κάνοντας τα πλοία μας  πιο αποτελεσματικά και ελκυστικά στην αγορά , προσφέροντας στους ναυτικούς μας ασφαλή και ανταποδοτική σταδιοδρομία, ενώ  την ίδια ώρα όλοι εργαζόμαστε  για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τα πλοίων που διαχειριζόμαστε»  τόνισε  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Capital Partners LP, Ευάγγελος Μαρινάκης.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.