1 Απρ 2014

Μετά τη Γαλλική Ριβιέρα, οι δισεκατομμυριούχοι αγοράζουν εξοχικό στην Ελλάδα

Το Λονδίνο μπορεί να είναι η αγαπημένη ευρωπαϊκή πόλη των απανταχού δισεκατομμυριούχων, αλλά τα ελληνικά νησιά βρίσκονται επίσης πολύ υψηλά στις προτιμήσεις τους όταν πρόκειται να επιλέξουν κάποιον ηλιόλουστο τόπο διαμονής.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε η Beauchamp Estates and Dataloft και μεταδίδει το CNBC, 67 δισεκατομμυριούχοι ζουν αυτή τη στιγμή στη βρετανική πρωτεύουσα, ο μεγαλύτερος αριθμός στη δυτική Ευρώπη. Ακολουθεί το Παρίσι με 25 δισεκατομμυριούχους και η Γενεύη με 18.
Η έρευνα της Beauchamp Estates and Dataloft εξετάζει την αξία της πρώτης κατοικίας, τον τρόπο ζωής των δισεκατομμυριούχων και την αξία των ακινήτων που διαθέτουν σε ολόκληρη τη δυτική Ευρώπη.
Οι πλουσιότεροι κάτοικοι του Λονδίνου έχουν συρρεύσει στο αποκαλούμενο  'platinum triangle' (τρίγωνο πλατίνας), που περιλαμβάνει τις περιοχές  Mayfair, Knightsbridge και Belgravia. Η τιμή μιας τυπικής έπαυλης στο Mayfair κυμαίνεται στις 21,7 εκατομμύρια στερλίνες, ενώ παρόμοια ακίνητα στο St John's Wood και Regent's Park -εξίσου δημοφιλείς περιοχές μεταξύ των κροίσων-φθάνουν τα 22,3 εκατομμύρια,.
Οι δισεκατομμυριούχοι συνήθως έχουν στην ιδιοκτησία τους τέσσερις κατοικίες σε διάφορα μέρη του κόσμου, περιλαμβανομένων μίας έπαυλης αξίας 22, 3 εκατομμυρίων στερλινών στο Λονδίνο, ενός εξοχικού αξίας 18,6 εκατομμυρίων στερλινών στη Γαλλική Ριβιέρα και μίας βίλα αξίας 12,1 εκατομμυρίων στερλινών στην Τοσκάνη.
Οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι μπορεί να διατηρούν παραθαλάσσιες βίλες στη Γαλλική Ριβιέρα( 39 στον αριθμό), αλλά αρκετοί είναι κι αυτοί που επιλέγουν το Τελ Αβίβ/Ισραήλ (39), την Τοσκάνη (14) και την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά (9). Οπως αναφέρει η έρευνα, μία έπαυλη δισεκατομμυριούχου σε ελληνικό νησί κοστίζει περίπου 4,15 εκατομμύρια στερλίνες.  
Οσον αφορά στα κριτήρια για την επιλογή μιας έπαυλης, ο δισεκατομμυριούχος  εξετάζει την τοποθεσία, το μέγεθος, τον εξωτερικό χώρο, την ασφάλεια και την αρχιτεκτονική.
Η ίδια έρευνα αναφέρει ότι μέσος δισεκατομμυριούχος έχει περιουσία ύψους 1,79 δισεκατομμυρίων στερλινών. Συνήθως, έχει επενδύσει το 42% σε ιδιωτικές εταιρείες , το 35% σε μετοχές, τo 3% σε ακίνητα και το 2% σε πολυτελή αγαθά, όπως γιωτ και ιδιωτικά τζετ. Παράλληλα, κρατάει το 18% σε ρευστό.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, υπάρχουν 2.170 δισεκατομμυριούχοι σε όλο τον κόσμο και συνολικά η περιουσία τους ανέρχεται σε 3,88 τρισεκατομμύρια στερλίνες. Το 60% εξ αυτών είναι αυτοδημιούργητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.