30 Νοε 2013

Aναζωπύρωση του ενδιαφέροντος στον τομέα των διαλύσεων




Σε γενικές γραμμές, το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζεται από την αναζωπύρωση του
ενδιαφέροντος στον τομέα των διαλύσεων, το οποίο άλλωστε τεκμηριώνεται και από τον αυξημένο
όγκο και παρά το γεγονός αρκετές από τις αγορές γίνανε και γίνονται σε ιδιαίοτερα ανταγωνιστικές
τιμές οι οποίες εμπεριέχουν και το premium της σπέκουλας καθώς η ρευστότητα που επικρατεί στις
νομισματικές ισοτιμίες αλλά και οι διακυμάνσεις των τιμών του σιδήρου «επιτρέπουν» τέτοιου
είδους παιχνίδια.

Άπνοια στο τομέα αγοραπωλησιών πλοίων

Ακολουθεί η δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών για την εβδομάδα που πέρασε.
Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:
✏ Στα Handysize, το ‘LITTLE MANATEE’ 38.838 DWT (2012 – Naikai S.B) πουλήθηκε στα $ 23,7

Ετσι θα γίνει η μαρίνα Αλίμου

Της Στεφανίας Σούκη
για το newmoney.gr
Ξενοδοχείο, εκθεσιακό- συνεδριακό κέντρο, εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικά καταστήματα, γραφεία, κτίρια διοίκησης κ.α. με συνολική δόμηση 18.500 τ.μ. είναι μεταξύ των χρήσεων που προκρίνει η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη μαρίνα Αλίμου, η οποία περιλαμβάνεται στο πρώτο ''πακέτο'' των τουριστικών λιμένων που έχει βγάλει προς παραχώρηση το ΤΑΙΠΕΔ.

29 Νοε 2013

«Καμπανάκι» Κουμουτσάκου για τα κονδύλια των «Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών»

Την αγωνία του να μην χαθούν 23 δισ. ευρώ από το νέο πρόγραμμα «Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών», που εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αφορούν έργα για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου μεταφορών στην Ευρώπη, εξέφρασε σήμερα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: "Καταδικάζουμε το νομοσχέδιο – τερατούργημα «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις»"




Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η Β’ Γενική Συνέλευση του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2013, συζήτησε  τις εξελίξεις που διαμορφώνονται από  την βαθιά και παρατεταμένη καπιταλιστική κρίση, την συγχρονισμένη επίθεση, που δέχεται η εργατική τάξη από το κεφάλαιο, την  κυβέρνηση, την Ε.Ε, το ΔΝΤ και τους άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς υπηρέτες τους.

ΟΛΠ: Αποκατάσταση του μόνιμου Φάρου



H OΛΠ ΑΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
"Σχετικά με δημοσιεύματα ορισμένων blogs, ότι μετά την πρόσκρουση του πλοίου “MSC Magnifica” στο κόκκινο φανάρι της εισόδου του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά, “το λιμάνι έχει μείνει χωρίς φάρο”, από τον ΟΛΠ Α.Ε. γίνονται γνωστά τα εξής:

Για τα θέματα της ναυτιλίας ενημέρωσε ο Μ.Βαρβιτσιώτης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας



Tον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια,επισκέφτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίαςαπό τον κ. Βαρβιτσιώτη, για  θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, δήλωσε:

Το 2017 προβλέπουν ανάκαμψη της ναυλαγοράς οι Κινέζοι

Η ναυλαγορά  αντέχει στις 1.500 μονάδες  και χθες ο δείκτης έκλεισε στις 1.573 μονάδες. Τα Capes και τα Panamax παρουσιάζουν  διορθωτικές τάσεις προς τα κάτω ενώ τα Supramax και τα Handysize συνεχίζουν αργά αλλά σταθερά την ανοδική τους πορεία.

ΟΛΠ-Cosco: Φοβίζει η ελληνοκινεζική συμμαχία

Επιπλοκές στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ έχει δημιουργήσει η συμφωνία του Οργανισμού με τη Cosco για τη νέα επένδυση, ύψους 230 εκατ. ευρώ που προβλέπει την επέκταση του προβλήτα ΙΙΙ μέχρι το 2020.
Την ίδια στιγμή η στάση της Ε.Ε. απέναντι στη στρατηγική συμμαχία που θέλει να προχωρήσει η Ελλάδα με την Κίνα έχει αρχίσει να προκαλεί πονοκεφάλους στην Αθήνα.

28 Νοε 2013

Εxcel: Μειώνει τα χρέη κατά 620 εκ.δολ. μετά τη συμφωνία με πιστωτές



Η Excel Maritime Carriers  πέτυχε  συμφωνία με τους πιστωτές της που θα μειώσει τα χρέη της κατά 620 εκατομμύρια δολάρια  και θα μπει στο δρόμο εξόδου από την πτώχευση Chapter 11, τον προσεχή Φεβρουάριο.

ΟΛΘ: Κέρδη 18 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2013


Με κέρδη πέριξ των 18 εκατ. ευρώ και αυξημένες πωλήσεις στο στρατηγικό πεδίο της διαμετακόμισης των κοντέινερς «έκλεισε» την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου η ΟΛΘ ΑΕ, που εξακολουθεί την θετική οικονομική της πορεία, παρά την ύφεση της ελληνικής οικονομίας που έχει σαφείς επιπτώσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό εμπόριο της χώρας. 

Ελλάς-Τουρκία συμμαχία: Από τις καλύτερες χρονιές το 2013 ως προς τις αφίξεις Τούρκων στην Ελλάδα

Από τις καλύτερες χρονιές όσον αφορά τις αφίξεις Τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα ήταν το 2013, ενώ στόχος του υπουργείου Τουρισμού από το νέο έτος είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και οι άλλες πόλεις να προωθηθούν ως κύριοι προορισμοί για την ανάπτυξη του τουρισμού του Σαββατοκύριακου - city break.

ΑΝΕΚ: Μείωση ζημιών κατά 26,5%

 +37% EBITDA Ομίλου στα € 10,4 εκατ.
Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε. (ΑΝΕΚ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα της περιόδου από 1 Ια-νουαρίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2013 βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ):

Εκπρόσωποι της Ναυτιλίας στο δείπνο Μπαρνιέ για τη ρευστότητα στην αγορά


Κλειστό δείπνο πραγματοποιείται απόψε, όπου εκπρόσωποι του επιχειρηματικού τομέα θα παρακαθίσουν με τον Επίτροπο εσωτερικής αγοράς και αρμόδιο για τον τραπεζικό τομέα στην Ευρώπη, Μισέλ Μπαρνιέ.

ΟΛΠ: Αύξηση κερδών κατά 19,1%







 Αύξηση  κερδών  μετά από φόρους κατά 19,1%  παρουσίασε στη χρήση του 9μήνου 2013 η ΟΛΠ Α.Ε. έναντι της αντίστοιχης περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2012.
          Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 9.503.085,07 ευρώ ενώ τα κέρδη μετά από φόρους σε 8.101.772,40 ευρώ, έναντι 6.802.919,16 ευρώ του 2012.
          Ο κύκλος εργασιών παρουσίασε μικρή αύξηση και ανήλθε σε 81.875.864 ευρώ έναντι 81.692.411 το 2012.
          Τα λειτουργικά έξοδα  της περιόδου παρουσίασαν μείωση κατά 3,57% έναντι του 2012, ενώ η πραγματική μείωση του κόστους μισθοδοσίας 9,95%.
          Οι αναλώσεις υλικών και ανταλλακτικών μειώθηκαν κατά 7,03%, το ίδιο και οι αποσβέσεις κατά 4,94%.
          Τα χρηματικά διαθέσιμα του Οργανισμού ανήλθαν στις 30.09.2013 σε 22.891.650 ευρώ έναντι 14.662.472 ευρώ το 2012, σημειώνοντας αύξηση 56,1%.
           «Παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στον χώρο των θαλασσίων μεταφορών, ο ΟΛΠ Α.Ε., όπως είχε προβλεφθεί διανύει μία ακόμη κερδοφόρα χρήση, την τέταρτη συνεχή  κερδοφόρο χρήση μετά το 2009. Με έργα σε εξέλιξη 890 εκ. ευρώ (έργα ΣΕΠ, κρουαζιέρας, car – terminal, προγράμματα ΕΣΠΑ, Πολιτιστική Ακτή κ.α.) προβλέπει αυξημένο κύκλο εργασιών και κέρδη για το 2013 και το 2014» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης

Γ.Καββάδας: Ο εφοπλιστής που πάει κόντρα στην κρίση του κλάδου μεταφοράς αυτοκινήτων


Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες  υποστηρίζει ο ελληνικός ναυτιλιακός κόσμος και υπάρχουν εταιρείες που το κάνουν πράξη.
 Μπορεί στην Ελλάδα  η λέξη ανάπτυξη να φαντάζει ουτοπία σε πολλούς,  όμως  υπάρχουν Έλληνες επιχειρηματίες που δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα, «παίζουν» δυναμικά, αναπτύσσονται, δημιουργούν θέσεις εργασίας και διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΟΛΠ: Οι επενδύσεις της Cosco και οι άλλοι ενδιαφερόμενοι

Το θέμα της πώλησης των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ και πιο συγκεκριμένα, του 67% , προχωράει με αργούς ρυθμούς. Η Cosco φαίνεται ότι είναι ο βασικός διεκδικητής ενώ οι πληροφορίες θέλουν να ενδιαφέρεται η MSC, ο όμιλος Morrison & Co και η ICM Limited από τη Νέα Ζηλανδία.

2,3 δισ. δολ. άντλησε η Navios φέτος από τις χρηματαγορές

Για τις αρχές του 2014 μεταφέρεται η οριστικοποίηση της συμφωνίας, ύψους 300 εκατ. δολ., του Ομίλου Navios με τη γερμανική Τράπεζα HSH Nordbank A.G. για την αγορά από τον ελληνικό όμιλο δέκα πλοίων, εκ των οποίων πέντε product tankers και πέντε containerships.

Θ.Δρίτσας: Κατέθεσε τις αναφορές των συνδικαλιστικών ενώσεων για το ν/σ του νέου οργανισμού ΥΝΑ



Κατάθεση ως αναφορών των ανακοινώσεων ΠΣΥΥΕΝ, ΠΕΑΛΣ και ΠΟΕΠΛΣ προς τον Υπουργό Ναυτιλίας σχετικά με το σχέδιο του νέου Οργανισμού του ΥΝΑ από τον βουλευτή Α΄ Πειραιά & Νησιών Θ. Δρίτσα



Ο βουλευτής Α Πειραιά & Νησιών και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Ναυτιλίας & Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας κατέθεσε τις παρακάτω ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων ως αναφορές προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου στο πλαίσιο της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ζητώντας την τοποθέτηση του κ. Υπουργού για το σύνολο των επιχειρημάτων που αναφέρονται σε αυτές. 

27 Νοε 2013

Πιλοτική εφαρμογή της θαλάσσιας συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη

Τι δήλωσε κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Oι προτάσεις πλοιοκτητών για την ανάληψη του έργου της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας θα βρεθούν στο επίκεντρο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων.

Επιστροφή στα κέρδη για την Attica Group



·        
ΚΕΡΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΕΥΡΩ 4,15 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2009

·         ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ, ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (EBITDA) ΣΤΑ ΕΥΡΩ 32,39 ΕΚΑΤ. ΕΝΑΝΤΙ ΕΥΡΩ 13,79 ΕΚΑΤ. ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ 2012

·         ΑΥΞΗΣΗ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 3,7%. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΣΟΔΩΝ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΤΑ 7,2%, ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ 3,9% ΚΑΙ ΤΩΝ Ι.Χ. ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ 4,5%

Κρουαζιέρα: Στο τραπέζι θέματα υποδομών για τα λιμάνια Σαντορίνης και Κατάκολου





Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), είχε συναντήσεις στα Γραφεία της με Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για θέματα υποδομών στους λιμένες που προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια, ως ακολούθως:

Ναυτεργατικά σωματεία καταδικάζουν το ν/σ για τον Θαλάσσιο Τουρισμό



Οι Πανελλήνιες Ενώσεις, Μηχανικών,Μαγείρων και κατωτέρων Πληρωμάτων  Εμπορικού Ναυτιού εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση: "Στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν τα ναυτεργατικά σωματεία έγινε εκτίμηση του απεργιακού αγώνα στις 6 Νοέμβρη και η ανάγκη συνέχισης της δράσης με πολύμορφες κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, της ΣΣΕ, της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, δικαιώματα που θέλουν να τσακίσουν  κεφάλαιο – κυβέρνηση – Ε.Ε – ΔΝΤ.

Στο χρηματιστήριο του Όσλο η ναυτιλιακή του Γιάννη Φράγκου


Σε κυρίαρχη δύναμη στα ξένα χρηματιστήρια εξελίσσεται η οικογένεια Φράγκου. Η κυρία Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής του ομίλου Navios, με τρεις εταιρείες εισηγμένες στην αμερικανική χρηματαγορά, συνδράμει τον αδελφό της Γιάννη να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Οσλο ως τα τέλη του έτους.

"Πληρώνουν εξ’ ιδίων oι Έλληνες εφοπλιστές"

- Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ναυτιλίας και Aιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον κ. Βαρβιτσιώτη, οι παρουσιαστές του μεγαλύτερου οικονομικού τηλεοπτικού δικτύου παγκοσμίως, παραδέχθηκαν για πρώτη φορά την αλματώδη πρόοδο που έχει επιδείξει η ελληνική οικονομία, αναφέροντας χαρακτηριστικά  ότι το σενάριο του “Grexit”, μετατράπηκε γρήγορα από την Κυβέρνηση σε  “Greecovery” .

Βρετανική σημαία με πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα του Βρετανικού Νηολογίου (UK Ship Register) παρουσιάστηκαν σε σχετική εκδήλωση που φιλοξένησε η Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία, στην Αθήνα.
Το Βρετανικό Νηολόγιο υπάγεται στην Υπηρεσία Ναυτιλίας και Ακτοφυλακής (Maritime and Coastguard Agency) της Βρετανίας.

26 Νοε 2013

"Tο «ναυάγιο» της κυβερνητικής πολιτικής και στη Ναυτιλία"



Ανακοίνωση του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις επαφές του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, στο Λονδίνο.



"Οι χθεσινές ανακοινώσεις, για την επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτη στο Λονδίνο, επιβεβαιώνουν την προσήλωση του ίδιου και της κυβέρνησης, στην εξυπηρέτηση των εφοπλιστικών συμφερόντων και όχι στην ενίσχυση της συνεισφοράς της ναυτιλίας στην οικονομία και στην κοινωνία, που πλήττεται από τη φτώχεια και την ανέχεια.

Με εξώδικο απειλεί η ΠΝΟ το υπουργείο Ναυτιλίας

Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο - Καταγγέλλει ότι με την πρόταση για πλοίο ασφαλείας, γίνεται προσπάθεια για πλήρη κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.

Σε καταγγελίες για την κατάσταση  που επικρατεί στο χώρο της ναυτικής εργασίας προχώρησε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία η οποία προειδοποιεί ότι θα στείλει εξώδικο στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και στα συναρμόδια υπουργεία.

Οι Μινωϊκές δεν φεύγουν ούτε από την Κρήτη ούτε από το Χρηματιστήριο





Σε κατηγορηματική διάψευση για σενάρια που ήθελαν τις Μινωϊκές Γραμμές να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό και να εξέρχονται από το Χρηματιστήριο προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνης Μανιαδάκης:

ΠΝΟ: Πλήρης εγκατάλειψη και υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους Έλληνες Ναυτικού




Η   Διοίκηση της  Πανελλήνιας   Ναυτικής  Ομοσπονδίας   καταγγέλλει  την  πλήρη  εγκατάλειψη    και   την υποβάθμιση  των  προσφερόμενων υπηρεσιών  υγείας  προς τους  Έλληνες Ναυτικούς από  τον  ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΗ,  καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Όπως επισημαίνει οι  υπηρεσίες  όχι  μόνον  δεν  βελτιώθηκαν    παρά  τις  προς  τούτο  συνεχείς  υποσχέσεις των  αρμοδίων  αλλά  αντίθετα  φθίνουν  και  επιδεινώνονται  καθημερινά.

Βαρβιτσιώτης στο CNBC: Η συμφωνία με την Cosco ανοίγει το δρόμο για περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις

Η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Cosco σηματοδοτεί ισχυρή ένδειξη εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Ελλάδα και θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα σε περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στο CNBC.
“Είναι η μοναδική μεγάλη ξένη άμεση επένδυση στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της κρίσης”, λέει ο κ. Βαρβιτσιώτης στην εκπομπή "CNBC's "Worldwide Exchange". “Είναι πολύ σημαντική και σημαντικό το ότι η Ελλάδα συγκεντρώνει νέες επενδύσεις. Αυτή η επένδυση είναι ζωτικής σημασίας¨.

Τα 4 εμπόδια των Ελλήνων εφοπλιστών προς την κινεζική χρηματοδότηση


Τέσσερα είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που πρέπει να προσπεράσουν σήμερα οι Ελληνες εφοπλιστές για να φτάσουν στην πηγή της κινεζικής χρηματοδότησης για επενδύσεις σε πλοία. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της XRTC, Γιώργο Ξηραδάκη, το πρώτο μεγάλο εμπόδιο είναι ότι οι κινεζικές τράπεζες μέχρι σήμερα απευθύνονται για χρηματοδότηση μόνο σε πολύ μεγάλους και ισχυρούς ναυτιλιακούς ομίλους της Ελλάδας.

Η κρουαζιέρα βελτίωσε τα συνολικά οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Louis

Η Louis plc εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Τα αποτελέσματα της Louis plc παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 και αυτό παρά το πολύ αρνητικό κλίμα που επεκράτησε ιδιαίτερα στην Κύπρο κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2013. Το λειτουργικό κέρδος ανήλθε φέτος στα €51,2 εκ. σε σύγκριση με €36,5 εκ. πέρσι, καταγράφοντας καλυτέρευση της τάξης των €14,7 εκ. ή 40,3%.  

Δεν βγαίνει η εξίσωση ΟΛΠ - Cosco

Μπορεί χθες, μεσημέρι Δευτέρας, ο Υφυπουργός Μεταφορών της Κίνας, αρμόδιος για θέματα ναυτιλιακών μεταφορών, Weng Mengyong, να εξέφραζε τις ευχαριστίες του προς το πρόσωπο του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την πολύτιμη συμβολή  του, προκειμένου να επέλθει η τελική συμφωνία μεταξύ COSCO και OΛΠ» , όμως η ελληνική κυβέρνηση έχει χαμηλώσει τους τόνους όσον αφορά στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού στον κινεζικό κολοσσό.

Ανοιγμα κινεζικών τραπεζών στον Πειραιά

Να ανοίξει η στρόφιγγα της κινεζικής χρηματοδότησης προς τους Ελληνες εφοπλιστές, οι οποίοι πραγματοποιούν φέτος τη μεγάλη επιστροφή στις γιάρδες της Απω Ανατολής για νέο tonnage, ζήτησε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τον Κινέζο υφυπουργό Μεταφορών, υπεύθυνο για θέματα ναυτιλίας, Weng Mengyon.

25 Νοε 2013

"Η ελληνική ναυτιλία αποτελεί το 15% της παγκόσμιας ναυτιλίας και το 40% της ευρωπαϊκής"

Στην έναρξη των εργασιών της 28ης Συνέλευσης της Ολομέλειας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), που πραγματοποιείται στο Λονδίνο, παραβρέθηκε σήμερα ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας ο  Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Καινοτομία στο θαλάσσιο τουρισμό: Νέος γύρος επένδυσης για την incrediblue.com

Αντώνης Φιοράκης, ιδρυτής και CEO της Incrediblue http://www.incrediblue.com/el/

Η Incrediblue ανακοινώνει νέο γύρο επένδυσης ύψους 500 χιλιάδων ευρώ από το Jeremie Openfund II και ιδιώτες επενδυτές.
"Στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων με τίτλο "Greek ICT Innovation –
A Prime Investment Opportunity", η οποία και έλαβε χώρα παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, η Incrediblue ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε νέα αύξηση κεφαλαίου, ύψους 500 χιλιάδων ευρώ.

"H Cosco είναι η πιο επιτυχημένη κινεζική παρουσία στη Γηραιά Ήπειρο»

Με τον Υφυπουργό Μεταφορών της Κίνας, αρμόδιο για θέματα ναυτιλιακών μεταφορών, Weng Mengyong,  συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Η συνάντηση, η οποία χαρακτηρίστηκε από πολύ θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο περιθώριο  των εργασιών της 28ης Συνόδου της Ολομέλειας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (Ι.Μ.Ο), όπου ο κ. Βαρβιτσιώτης εκπροσωπεί τη χώρα μας, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας.

ΟΛΠ: Κατακύρωση διαγωνισμού για τις 2 πλωτές δεξαμενές πλοίων




Με κύριο στόχο να διατηρήσει σε λειτουργία τις δύο πλωτές δεξαμενές πλοίων στο Πέραμα, το Συμβούλιο Διεύθυνσης της ΟΛΠ Α.Ε., αποφάσισε την έγκριση του αποτελέσματος και την κατακύρωση των διαγωνισμών για:

"Νέος Οργανισμός ΥΝΑ ή Πίσω στη Δεκαετία του '60;"




Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την Πέμπτη 21/11/2013 ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου το νέο Οργανισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και επιχείρησε να θριαμβολογήσει για το δημιούργημα του.

Σε Λονδίνο και CNBC ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης


Στο Λονδίνο βρίσκεται σήμερα  Δευτέρα 25 Νοεμβρίου  ο υπουργός Ναυτιλίας  και  Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ο υπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Μεταφορών   της Κίνας  Weng  Mengyong,   αρμόδιο  για  θέματα  Ναυτιλιακών  Μεταφορών, ενώ συμμετείχε και μίλησε   στην  28η   Σύνοδο   Ολομέλειας   του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και θα  παραχωρήσει  συνέντευξη  στο   διεθνές  τηλεοπτικό  δίκτυο  CNBC.

Στα 5 δισ. ευρώ τα έσοδα του ΟΛΠ από την Cosco έως το 2044

Στα 5 δισ. ευρώ, μέχρι το 2044, εκτοξεύει τα έσοδα που εκτιμά ότι θα αποκομίσει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά, από τη λειτουργία των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του Σ.ΕΜΠΟ., η Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. (Cosco).

Διαλύσεις: Η Κίνα προσπαθεί να μπει στο παιχνίδι

Η εβδομάδα που πέρασε επανάφερε στο προσκήνιο τις νομισματικές διακυμάνσεις τόσο στην Ινδία
όσο και στο Πακιστάν αλλά και την αργοπορημένη επιστροφή του Μπαγκλαντές με ιδιαίτερα
ανταγωνιστικές τιμές και την Κίνα να μην μπορεί να συμμετέχει ακόμη στο παιχνίδι.

23 Νοε 2013

Ελληνικές επενδύσεις άνω των 11 δισ. δολ.

Πλημμυρίδα νέων επενδύσεων σε νεότευκτα πλοία για λογαριασμό των Ελλήνων εφοπλιστών, καταγράφουν οι αναλυτές για το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2013, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

The newbuilding business surprises for one more week


The newbuilding business surprises for one more week with the ordering ιnterest to be intense for large vessel size categories in the dry and tanker segment. Capesize units and the new newcastemax vessl design are in the frontline with Scorpio Bulkers of Monaco announcing

Aναζήτηση κεφαλαίων γα την «πράσινη» ναυτιλία







Η  ανάγκη για αναβάθμιση των υφιστάμενων πλοίων ώστε να είναι πιο φιλικά με το περιβάλλον και να καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα υπογραμμίστηκε στη διάρκεια του συνεδρίου  Greener Shipping Summit. Εκπρόσωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό συζήτησαν  για  τον καλύτερο τρόπο που τα πλοία θα μετατραπούν σε οικολογικά.

22 Νοε 2013

Το ταξίδι - αστραπή της Αμερικανίδας υπουργού Εμπορίου στην Αθήνα και το δείπνο με τον εφοπλιστή Θ. Λασκαρίδη

Ταξίδι - αστραπή ήταν η επίσκεψη που έκανε στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου Πένι Πρίτζκερ.  
Συνάντησε τον Πρωθυπουργό συζήτησε μαζί του για την κρίση, για επενδύσεις και ζητήματα της επικείμενης προεδρίας, έκανε δηλώσεις ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει προσηλωμένη στη λιτότητα αλλά πρέπει να στραφεί στην ανάπτυξη και την επομένη ημέρα, αναχώρησε για τις ΗΠΑ.

"Η κατάργηση του “cabotage” για το yachting πρέπει να είναι άμεση και άνευ όρων"

Επιστολή στον ΥΝΑ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη έστειλε ο Μιχάλης Λάμπρος Γενικός Διευθυντής MAJESTIC INTERNATIONAL CRUISES INC και αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας με την οποία ζητάει την άμεση κατάργηση του “cabotage” για το yachting.
  Αναλυτικά: 

Επιστρέφονται 6 εκατ. στο Λιμενικό

Την επίλυση του χρόνιου και ζωτικού προβλήματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, με θέμα το Νέο Οργανισμό του υπουργείου και της Νέας Διάρθρωσης των Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής της χώρας. 

EENMA: Ειδικές Περιοχές Ελέγχου Καυσαερίων της ΕΕ



Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (EENMA) ως εκπρόσωπος του SPC GREECE, μέλος του Δ.Σ.  του European Shortsea Network  (ESN)  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει ότι επελέγησαν από την DG MOVE, να το εκπροσωπήσουν στο Εuropean Sustainable Shipping Forum (ESSF) :