4 Ιουλ 2013

Μ.Βαρβιτσιώτης: SOS για τη διάσωση της ακτοπλοίας





Του
Μηνά Τσαμόπουλου
για το newmoney.gr

Η διάσωσης της ελληνικής ακτοπλοίας είναι η βασική προτεραιότητα αυτή την περίοδο του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Όπως επεσήμανε σε άτυπη συνάντηση που είχε με τους ναυτιλιακούς συντάκτες επεσήμανε:

«To  πιο βασικό είναι να αντιμετωπίσουμε επείγουσες ανάγκες. Πρώτη είναι η εξεύρεση τρόπων εξασφάλισης της βιωσιμότητας της ακτοπλοίας. Κατάρρευσή της σημαίνει τεράστια ζημιά για τη συνοχή της χώρας. Και πως το ΛΣ θα αναλάβει την πρωτοκαθεδρία στο Αιγαίο» και προσέθεσε: 


«Ο ρόλος μας στα λιμάνια είναι ο ρόλος του συντονιστεί. Υπάρχει ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ που θέλει να πιάσει τους στόχους των κρατικοποιήσεων.

Ο ρόλος Οργανισμού που θέλει να μεγαλώσει την αξία της εταιρείας
Το υπουργείο που θέλει να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και να μεγιστοποιήσουμε τα επενδυτικά προγράμματα και να τονωθεί η οικονομία» και συμπλήρωσε:

«Δεν θέλουμε να βάλουμε άλλους φόρους ούτε να μειώσουμε μισθούς και συντάξεις. Η κοινωνική κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο».

Αναφερόμενος στα συναντήσεις με τους φορείς της ναυτιλίας επεσήμανε: «Τους είπα ότι δεν μπορώ να λύσω ούτε τα φορολογικά ούτε τα μισθολογικά. Έχω συγκεκριμένο χρόνο παραμονής στο υπουργείο οπότε θα πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.