4 Ιουλ 2013

Ακτοπλοία: Συνάντηση με τραπεζίτες θα έχει ο Μ.Βαρβιτσιώτης






Το οικονομικό αδιέξοδο το οποίο έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τον κλάδο της ακτοπλοϊας η οποία κινδυνεύει με λουκέτο απασχολεί έντονα τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Όπως επεσήμανε ο υπουργός το 800 εκατομμύρια ευρώ χρέη των εταιρειών αποτελούν τροχοπέδη  στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης Για τον σκοπό αυτό θα συναντήσει  τους τραπεζίτες προκειμένου να αναζητηθεί μια φόρμουλα ώστε να μην  καταρρεύσει ο κλάδος και απομονωθεί η νησιωτική Ελλάδα.


«Η οικονομική κατάσταση τω ακτοπλοϊκών εταιρειών είναι δραματική λόγω μείωσης επιβατών, αύξησης τιμής καυσίμων, έλλειψης χρηματοδότησης από τις τράπεζες.
Σκοπεύω να συναντήσω τους τραπεζίτες για να δω την πολιτική που θα ακολουθήσουν για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες» δήλωσε ο υπουργός και προσέθεσε:

 «Θα κάνω επαφές με τις τράπεζες για τη χρηματοδότηση των ακτοπλοϊκών εταιρειών, γιατί είναι διαφορετική η πολιτική που θα ασκήσουμε εάν οι τράπεζες σκοπεύουν να τραβήξουν την πρίζα της χρηματοδότησης των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Υποχρέωσή μου είναι να διασφαλίσω ότι θα τηρηθεί το πρόγραμμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες».

ΠΗΓΗ: newoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.