4 Ιουλ 2013

Θα ξεπεράσουν τα 17 εκατ. οι αφίξεις τουριστών φέτος λόγω των αναταραχών σε Αίγυπτο - Τουρκία

Τρίβουν τα χέρια τους οι παράγοντες του τουρισμού απ' την αναταραχή . Πολλοί θεωρούν ότι το αρχικά εκτιμηθέν ρεκόρ των περίπου 17 εκατ. ξένων επισκεπτών φέτος για τον ελληνικό τουρισμό θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω καθώς υπάρχουν ακυρώσεις  στην Αίγυπτο και στην Τουρκία λόγω αναταραχών.
Ήδη οι προβλέψεις για τις αφίξεις από τη Ρωσία έχουν αναθεωρηθεί προς τα πάνω, καθώς οι τουριστικοί φορείς από 1 εκατ. ανεβάζουν τον αριθμό των αναμενόμενων Ρώσων επισκεπτών στο 1,2 εκατ.
Όπως φαίνεται το 2013 θα είναι χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό. Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία οι αεροπορικές αφίξεις ξένων επισκεπτών σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας τον Ιούνιο ήταν εντυπωσιακές.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή" σε τέσσερα αεροδρόμια της χώρας, στο Ηράκλειο, στη Ρόδο, στη Ζάκυνθο και στην Κέρκυρα, οι συνολικές αφίξεις από το εξωτερικό τον προηγούμενο μήνα ξεπέρασαν το 1 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 14,7% σε σχέση με πέρυσι.
Συγκεκριμένα οι αφίξεις στο Ηράκλειο αυξήθηκαν 19,8%, στη Ρόδο 18,4%, στη Ζάκυνθο 12,5% και στην Κέρκυρα 8,2%. Επίσης περί το 16% φαίνεται, απ' τις πρώτες εκτιμήσεις, να είναι η αύξηση στα αεροδρόμια της Κω, της Μυκόνου και της Κεφαλλονιάς.
Σημειώνεται ότι πλέον υπάρχει σημαντικός αριθμός ξενοδοχείων σε δημοφιλείς περιοχές των ξένων τουριστών, που έχουν προχωρήσει για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου ακόμη και σε παύση πωλήσεων, καθώς καταγράφουν πληρότητα της τάξης του 100%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.